Izdelava spletnih strani WordPress

V današnjem času podjetje ali blagovna znamka brez predstavitvene spletne strani ne pomeni nič. Izdelava spletnih strani WordPress ahteva določeno znanje, z odprtokodnim sistemom cms (Content Management System – sistem za upravljanje vsebin) WordPressom lahko spletno stran postavite celo sami. Podrobne informacije lahko dobite na linku: https://izi2splet.si/izdelava-spletnih-strani-wordpress/

Če se lotite izdelave spletne strani z WordPressom na lastno pest, upoštevajte nekaj pomembnih opozoril. Najprej je potrebno osvojit tehnologijo, torej pogruntat kako sistem deluje. Zelo hitro lahko prvo svojo stran objavite, potem ko spišete vsebino.

izdelava spletnih strani wordpressl.

 

Vendar pa je tukaj potrebno upoštevati še mnogo več:

  • predvsem tehnično znanje glede optimizacije – na katero mesto te uvrsti Google, ko ljudje iščejo neko vsebino
  • hitrost nalaganja strani – kako hitro se bo vaša spletna stran odprla, ljudje namreč nimajo potrpljenja čakati na dolgo nalaganje spletne strani
  • varnost pred vdori na spletno strani – na žalost se pojavlja v se več in več “hekerjev”, ki z enega ali drugega razloga poskusijo vdreti v vašo spletno stran in ji naližiti škodljive datoteke (cilj je običajo pridobiti informacije)
  • oblikovno vščeno izdelana spletna stran – izdelava spletnih strani WordPress ima to izjemno dobro urejeno, saj lahko za dokaj primerno ceno kupite predlogo, ki je oblikovno zelo drvršena. Pri tem pa je seveda potrebno paziti, kako je ta predloga optimizirana (kolikšna je njena hitrost nalaganja, koliko takoimenovanih request-ov – zahtevkov potrebuje, da se naloži, kakšno ima kodo v ozadju in še veliko več)
  • zlasti je pomebno upoštevati navodila glede nalaganja slik, da niso prevelike in upočasnijo nalaganje
  • najpomembnejša, čeprav omenjena na zadnejem mestu, pa je SEO optimizacija spletne strani, ki pa zahteva veliko znanja, da ne rečem izkušenj. Dobro SEO optimizirana spletna stran vam lahko v bodoče prinese veliko prometa, seveda zaslužka.

 

Izdelava spletnih strani WordPress zna biti zelo enostavna, celoten sistem lahko dokaj hitro osvojite in dovolj hitro tudi objavite svoje prve vsebine. Podrobna navodila si lahko preberete na spletni strani Izi2splet.

 

Za zaključek priporočamo, če imate vsaj nekoliko računalniškega znanja, da se lotite raziskovanja, kako se izdela spletna stran z WordPressom, poslužite se različnih video izobraževaj in postavite svojo prvo preprosto stran kar tako za vajo. Poskusite upoštevat zgoraj navedena opozorila. Če pa nimate dovolj časa, opozarjam, da gre za časovno dokaj zahtevno zadevo, pa prepustite delo strokovnjakom.