Kornati so raj sredi Jadranskega morja

Kornati v osrčju Jadranskega morja privlačijo popotnike in ljubitelje narave s svojo neokrnjeno lepoto in čarobno tišino. Ta edinstvena skupina otokov, ki jo sestavlja 89 otokov, otočkov in čeri, se razteza na skoraj 220 kvadratnih kilometrih in je del narodnega parka. Kornati so pravi biser in prvi vtis, ki ga pustijo na obiskovalce, je osupljiv. Dramatične stene, ki se strmo dvigajo iz morja, skupaj s številnimi zalivi in skrivnostnimi jamami, ustvarjajo pravljično pokrajino. Otoki so skoraj nenaseljeni, kar daje občutek miru in izolacije, ki ga je danes težko najti. To je kraj, kjer lahko resnično pobegnete od vrveža vsakdanjega življenja in se potopite v naravo.

Poleg naravne lepote so Kornati tudi bogati z zgodovino. Na otokih so vidne ostanke starih rimskih in ilirskih naselij, srednjeveških trdnjav in pastirskih kamnitih zidov. Danes so ti otoki zaščiteni, vendar še vedno pričajo o življenju in delu preteklih generacij.

Kornati

Potapljanje v okolici Kornatov je nepozabno doživetje. Podvodni svet je bogat z raznolikim morskim življenjem, od barvitih koral in spužv do številnih vrst rib in školjk. Podvodne stene, prekrite z rdečimi gorgonijami, in številne potopljene jame ponujajo izjemne priložnosti za raziskovanje in fotografiranje. Kornati so tudi priljubljena destinacija za jadralce, saj ponujajo številne varne zalive za sidranje in mirne vode za sproščeno plovbo.

To je kraj za ljubitelje narave in zgodovine in tudi za tiste, ki iščejo mir in sprostitev. Zjutraj lahko uživate v plavanju v kristalno čistem morju, popoldne raziskujete zgodovinske ruševine, večer pa zaključite s sončnim zahodom, ki obarva otoke v zlato-rdeče odtenke. Kornati so kraj, kjer se narava in človek združita v popolni harmoniji, kar obiskovalce vedno znova očara in privlači nazaj. Ne bo vam žal, če se tja odpravite na morje ali na izlet, na dolgo potovanje ali raziskovanje. Če boste sami, v dvoje ali v skupini, vedno boste našli to, kar iščete in odnesli domov nepozabne spomine ter vtise.