Na kaj morate biti pozorni če kupujete avtoradio?

V nadaljevanju vam bomo predstavili na kratko, na kaj morate biti pozorni, ko kupujete avtoradio. Torej, katere so tiste najpomembnejše stvari in specifikacije, ki bi jih moral imeti vaš avtoradio, glede na vaše potrebe in želje.

Potrebujete CD predvajalnik? Boste uporabljali DVD predvajalnik, ko boste nekje parkirali vaš avtomobil? Ste zavrgli vso avdio glasbo in jo nadomestili z digitalno? Vaši odgovori na ta vprašanja so zelo pomembni, če se odločate za nakup novega avtoradia.

Če se še niste odrekli vsem vašim cedejem in vas vsako leto spremljajo, ko greste na počitnice, potem se boste najverjetneje odločili za tradicionalen CD- sprejemnik, z odprtino za vaše cedeje. V primeru, da bi si radi pogledali kakšen film v vašem avtomobilu, bo pa najbolje da se odločite za A/V sprejemnik, z barvnim zaslonom.

avtoradio

V primeru, da se odločite za tradicionalen avtoradio, potem bi bilo vseeno veliko bolje, da ima ta tudi kakšen USB vhod za MP3 glasbo, saj si boste zagotovo vi ali pa mogoče vaš sovoznik kdaj zaželel, da bi priključil telefon ali pa kakšno drugo napravico. Če si pa želite kdaj pa kdaj pogledati še kakšen video ali pa film prek avtoradia, potem pa izberite A/V sprejemnik. Ta vam bo služil skoraj kot nekakšen mali kino. Ker je tehnologija na področju avtoradiev zelo napredovala, ti premorejo že zelo veliko. Tako že marsikateri avtoradio nudi tudi GPS navigacijo.

Seveda je pa pri vseh teh specifikacijah potrebno izpostaviti še nekaj bistvenih stvari, na katere je treba biti pozoren. Zelo pozorni morate biti na dimenzije, kot tudi upravljanje. Torej ali želite upravljati na dotik ali z gumbi.