Operacija nosu vam lahko izboljša samozavest

Rinoplastika ali operacija rekonstrukcije nosu, je postopek, s katerim je mogoče preoblikovati obliko nosu, izboljšati dihalne funkcije ter splošno estetsko izboljšati videz nosu. Razlogov, zaradi katerih se ljudje odločamo za ta postopek je veliko – eden izmed njih je tudi poškodba, ki posamezniku skazi videz nosu ali oteži njegovo dihanje. Seveda pa se mnogi za operacijo nosu odločijo tudi z željo, da bi izboljšali svoj videz. Mnogi imajo občutek, da njihov nos ni lepo oblikovan oz. so z njim nezadovoljni. Za več informacij o operaciji nosu kliknite tukaj.

operacija nosu

Operacija nosu omogoča vzpostavitev obrazne harmonije. Posameznikov videz na njegovo mišljenje o sebi vpliva že v zgodnji puberteti.  Žal lahko obrazne neskladnosti, kot je prevelik nos, močno vplivajo tudi na posameznikovo samopodobo. Seveda je obrazne neskladnosti mogoče tudi objektivno izmeriti – po obrazu namreč poteka zlati rez, s pomočjo katerega lahko izmerimo odstopanje njegovih delov. Z estetsko kirurgijo je mogoče te nepravilnosti oz. odklone odpraviti – seveda po temeljitem premisleku ter odgovornem posvetu s specialistom.

Kdo je primeren za poseg? O primernosti kandidatov za poseg vedno odloči strokovnjak, torej kirurg. Ker pa se nos razvija nekje do 16. leta, posegi pred tem letom niso priporočljivi – nosne poteze se lahko popolnoma razvijejo šele po tem letu. Sicer pa je operacija nosu primerna za vsakogar, ki meni, da je njegov nos predolg, preširok, kljukast oz. nesimetričen ter neskladen z ostalimi deli obraza. Operacija nosu bo v nekaterih primerih rešila tudi težave z dihanjem ter odpravila posledice poškodb.

Izberite visoko specializiranega kirurga! Poliklinika Dr. Tončić je visoko specializirana ustanova za opravljanje rinoplastike. Ustanovljena je bila že leta 1987, zato ima za seboj že dolga leta prakse ter usposabljanj. Dr. Rajko Tončić predstavlja veliko ime v plastični kirurgiji, še posebej na področju operacije nosu. Njegov dosežek predstavlja tudi strokovno izboljšanje zaprte metode, ki pacientom omogoči krajši čas okrevanja, manj bolečin, predvsem pa boljši estetski rezultat.