Planiranje zabav za najmlajše

Čeprav planiranje zabave za naše otroke ni ravno zahtevno, saj tudi otroci niso zahtevni, pa se vam še vseeno splača vsaj teden ali dva prej premisliti s kakšno zabavo boste vašemu otroku postregli. Ker je druženje pomembno, je lepo, če so na otrokovi zabavi prisotni tudi njegovi prijatelji. Ta dan bo njemu pomenil veliko. Čeprav imajo otroci radi igrače in materialne stvari, so veliko bolj kot te, pomembne dogodivščine, ki bodo tako zabavo naredile nepozabno.

Na srečo vam je v dobi informacij in hitrih storitev le-teh na voljo ogromno. Če sodim po mojih izkušnjah, je mojim otrokom bilo najbolj všeč, kadar se je na zabavo prikradel kak čarodej, ali pa ko smo jim na vrt postavili napihljivo igralo, žonglerje ali kaj podobnega. Čeprav je bilo tudi takrat na mizi precej daril, moram reči, da le-ti niso bili pomembni, ko je šlo za dogodivščine.

napihljiva igrala

Ni nujno, da otrokom priredite zabavo, lahko jim podarite tudi kak izlet v kino, Gardaland ali pa pa kaj podobnega. Odvisno pa je seveda koliko so otroci tudi stari. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam je ta, da začnite s planiranjem zabave pravočasno, da vas le-ta ne bo prehitel.

Pri aktivnostih, pri katerih se lahko otroci poškodujejo, pa naj bo zraven vedno prisoten eden izmed odraslih, ki bo otroke nadzoroval, da otroške norčije ne bodo privedle do kakšne poškodbe. Kar se tiče prehrane vam ni potrebno preveč komplicirati. Skoraj vsak otrok se bo razveselil pice in penic, ki jih lahko pečejo nad ognjem, tako bodo tudi sami vključeni v »pripravo hrane«.