Pregled vida za bolj zdrave oči

Vsakomur, ki se spopada s slabšim vidom ali sumi, da le-ta peša, se mu izredno priporoča preventivni pregled vida. Za tiste, ki imajo že dalj časa dioptrijo je priporočljivo, da hodijo na redne preglede, kajti le tako so oči lahko zdrave. Dobro je, da oči ohranjajo svojo ostrino, čeprav velikokrat ne moremo vplivati na naš vid. Redni pregled vida se opravlja na vsake 2 leti, saj se na ta način ugotavlja tovrstne motnje. Dobro je, da jih opravite čim prej!

pregled vida

Oči imajo na telesu izredno pomembno vlogo in spadajo pod čutila. V primeru, da želite za svoje telo zgolj najboljše, se obrnite na preglede vida. Pri pregledu vam okulist ne pregleda zgolj vidni del oči, temveč tudi očesno ozadje in pritisk. Če zazna pri pregledu kakšno težavo, vam jo pomaga tudi razrešit. Pregled vida je tudi nujen, če želite prejeti nova očala ali leče. Okulist vam zmeri dioptrijo na vsakem očesu ter postavi diagnozo. Mojoptik.si ima profesionalnega okulista, ki svoje delo opravlja nadvse vestno. To je Dr. Emil Oblak, po poklicu optometrist. Za vse, ki še ne veste, pregled vida traja okoli 30 minut ali pa kakšno minuto manj. To ni nikakršen zapleten postopek, saj vas osebje lepo sprejme v svojo ordinacijo, zdravnik pa vam da ustrezne napotke.

Če želite na pregled vida za očala, se motate najprej naročiti. To lahko storite kar osebno, ali pa se naročite kar preko telefona ali spletne strani. Ko vam v optiki potrdijo termin, vam en dan pred dogovorjenim terminom še obvestijo preko SMS sporočila. Pregled vida zahteva od posameznika tudi osebne podatke. V kolikor že imate v lasti očala, jih prinesite na pregled, da na njih izmerijo dioptrijo. Vsekakor mora za tovrsten obisk obstajati zadosten razlog. Zavedati se morate, da so oči zgolj ene in na njih moramo skrbno paziti.