Razmišljate o predelavi na avtoplin?

Razmišljate o predelavi na avtoplin?Vas cene fosilnih goriv kot so dizel in bencin tepejo po denarnici? Razmišljate kako privarčevati, vendar se še vedno peljati enako veliko?

Po celem svetu se število avtomobilov na avto plin iz tedna v eden povečuje. Po zadnjih ocenah naj bi bilo okoli 7 milijonov takih vozil. Na Japonskem je bil uveljavljen zakon, da morajo vsi taksiji biti opremljeni s pogonom na avto plin.

Sam način vgradnje avtoplina v vaš avto je odvisen od samega vozila. Če želite izvedeti več o avtoplinu se obrnite na Vulkanizerstvo Boštjan Vovk s.p. Prostor in velikost vašega vozila postavita meje za prostor rezervoarja za avtoplin. Običajno je ta rezervoar za plin velik od 45 litrov pa vse do 120 litrov.

Za koga pa sploh je primerna predelava na avtoplin?

Avto plin oziroma pogon na plin je praktično primeren za vsa bencinska vozila, razen za tista s turbinskimi polnilniki. Vgradnjo v večino bencinski vozil se gre zahvaliti moderni in napredni tehnologiji.

Ali bo vaše vozilo pri vgradnji izgubilo kaj hitrosti ali zmogljivosti?

Po vgradnji avtoplina, je res, da vaš avtomobil izgubi približno 10% moči ter 5% končne hitrosti. Vendar motor deluje tiho in bolj mirno. Če, pa se pri vgradnji odločite za direkten vbrizg, pa je izguba moči skoraj ničelna.

Ali se avtoplin med vožnjo vonja v avtomobilu?

Ne. Seveda, če je sistem pravilno nastavljen in vgrajen. Če že zavohate plin, je to znak za morebitno napako v plinskem sistemu.

S polnim rezervoarjem plina, ki je sorazmeroma majhen (v majhnem avtomobilu) lahko z vožnjo na dolge razdalje prevozite več kot 450 kilometrov. Seveda ideja je, da se vozite na plin kakor tudi na bencin. Tako lahko z porabo obeh goriv dosežete več kot 1000 kilometrov.

Kako pa avtoplin vpliva na sam motor avtomobila?

Verjeli ali ne avto plin ima na motor ugoden vpliv. Sama življenjska doba motorja se podaljša za 35%. Tudi sama zmes plin-zrak izgoreva bolj popolno kot druga fosilna goriva. Tako, da imate še večji izkoristek.