Rovinj čudovito zgodovinsko mesto

Bliža se poletje in večinoma se vas vedno odpravlja na počitnice na morje. Seveda že od nekdaj vsi iščejo lepe destinacije na hrvaški obali, saj pravijo da je tam moje nekaj posebnega, prelepi razgledi. Ker pa je hrvaška obala kar velika in obmorskih mest ogromno, tako tudi otokov je lep kraj težko poiskati. Večinoma vsi rinejo v Dalmacijo, pozabijo pa, da je tudi Istra lahko zelo lepa. Pod Limskim kanalom se skriva lepo zgodovinsko mesto Rovinj.

rovinj

 

Kateri so že bili v Rovinju, vedo kako je lepo, da je mesto zgodovinsko in je vredno ogleda. Sama priznam še nisem bila tam, saj tudi ne zahajamo na morje, smo bolj ljubitelji narave in gora. Samo mesto Rovinj je nekaj posebnega, ima majhne trge, lepo baročno cerkev, hiše so zelo skupaj ter ozke ulice. Lahko rečemo pravo morsko mesto, ki se ga splača obiskati. Mogoče se komu vidi mesto majhno in si reče, saj nima prave obale, samo vsi tisti se motite, saj ima 67 kilometrov obale, ter 6 otokov, posebnost samega mesta pa je mestno jedro. Mislim, da se na tako veliki obali, najde za vsakega prostor, obala je zelo različna, tako kot smo ljudje, zato bo tukaj sigurno vsak našel svoj lep kotiček obale oziroma plaže za počitek. Ko se pa nekako naveličate kopanje, se pa najde polno drugih aktivnosti v samem mestu ter okolici. Če se podate v mesto Rovinj, vam ne more biti dolgčas, rekreacije je ogromno.

Za prenočišče tudi ne bo zmanjkalo prostora, lahko greste v hotel, apartma ali najamete kakšno sobo. Če ste raje bolj na prostem poiščite kakšen kamp, ki pa je naj bolj sproščena nastavitev v poletnem času. Če še res nimate nobenega plana kam letos na morje, probajte se podat proti Rovinju, boste videli, da vas bo navdušilo in se boste še enkrat vrnili na isto mesto.