Spletna trgovina za gume

Najboljša spletna trgovina za gume je trgovina Gumecenter, kjer prodajajo vse vrste gum. Zima je tukaj kar pomeni, da pride tudi sneg in poledica, tako da odvrzite letne gume in pojdite na Gumecenter, izberite velikost in tip gume in dobili boste prave zimske gume. Zimske gume so za vaše vozilo pozimi pomembne, saj omogočajo prodor in oprijem skozi sneg. Poleti pa je boljše imeti letne gume, saj so narejene za suhe ceste, zato je boljše, da imate poleti letne gume.

Zimske in letne pnevmatike se zelo razlikujejo. Najprej se razlikujejo že po materialu, iz katerega so narejene. Pnevmatike pa se razlikujejo tudi po voznih lastnostih saj so vse pnevmatike narejene za določene vremenske razmere – pozimi je vreme bolj mokro in je veliko padavin od snega do dežja, zato so zimske pnevmatike narejene tako, da se na mokrem in spolzkem čim bolj oprimejo na cesto, nasprotno pa je pri letnih gumah saj so te mehkejše in se bolje primejo na suhe podlage.

Zimske pnevmatike so težje in debelejše, kar pomeni, da z njimi porabimo več goriva. Zato je dobro, da zimske pnevmatike zamenjamo za letne pnevmatike. Letne pnevmatike pa so narejene iz drugačnega materiala, zato jih moramo pozimi zamenjati za zimske pnevmatike, saj nam lahko drugače avto drsi po vozišču. Pri nakupu gum moramo paziti tudi na velikost in debelino gume, da bo pravilne velikosti za vaš avto. Gumecenter ima največjo izbiro gum in imajo tako kvaliteto gum kot pri najboljših vulkanizerjih imajo pa gume veliko različnih znamk, kot so GoodYear, Tigar, Michelin, Sava, Kleber, BF Goodrich, Fulda, Bridgestone, Dunlop, Blackstone, Yokohama, Continental. Prodajajo pa zimske pnevmatike, letne pnevmatike in pa gume za motorje, ter različna platišča. Delajo od ponedeljka do petka od osme do osemnajste ure. Velika večina gum, ki jih prodajajo imajo popust vse od 40 do 45 %. Je pa res, da se morate za nakup pri tej spletni trgovini tudi registrirati.