Super Mario še vedno v modi

Nekatere izmed starih uspešnih iger še danes najdemo vsaj v obliki kopij. V ogromnem številu iger na spletu lahko zasledimo določene elemente iz Super Maria.
Ena izmed izvirnejših različic te arkade je vsekakor Unfair Mario. Na prvi pogled je to čista kopija igre, med igranjem pa hitro ugotovimo, da nas na vsakem koraku čakajo skrite ovire. Tako se moramo spopadati z nepričakovano izgubo tal pod nogami, ali ostrih špic, ki se lahko nenadoma pojavijo na vsakem koraku.
Nekatere izmed njih imajo samo identično osnovo, spremenjena pa sta le okolje in ovire. Med takišnimi je tudi igra Space Journey v kateri namesto cekinov pobiramo posode s kisikom, samo okolje pa je še neodkrit planet v vesolju. website seo Glavni cilj je raziskati planet, ter se vrniti nazaj na izhodiščno točko, kjer te čaka vesoljsko plovilo. Da ne bi bilo vse prelahko pa je za piko na i tudi omejena količina kisika, ki nas prisili, da pohitimo z raziskovanjem.
Zelo podobna igra pa je tudi Speed Freak: Reloaded, v kateri moramo v vlogi zelene sluzi čim hitreje pobrati vse cekine. Pri tem nas ovira hitro pospeševanje in počasno ustavljanje glavnega lika, ter okolje sestavljeno iz ovir in bodečih predmetov.