Kakšno je pravo zdravo življenje?

Zdravo življenje je zadnje čase pravi hit, ker so ljudje ugotovili, da je to zanje najbolje. Za vsakega pa ta pojem predstavlja nekaj drugega. Običajno gre za to, da je človek srečen, osebnostno zrel in zdrav telesno. Kakšno je zdravo življenje za vsakogar pa si preberite na tej povezavi. Če želite biti res zdravi in srečni, morate začeti pri svoji prehrani. Raziskave so pokazale, da hrana vpliva na hormone, naše počutje, celice, vse organe in iz tega tudi na duševno stanje. Že Grki so rekli, zdrav duh v zdravem telesu in imeli so zelo prav.

zdravo življenje

Za zdravo življenje boste potrebovali železno disciplino in veliko volje ter smisel, zakaj bi želeli biti zdravi. Morda želite živeti dolgo let in narediti še veliko koristnih stvari. Morda bi radi uživali in potovali. Morda bi radi imeli zdravo družino. Morda pa bi radi naredili nekaj posebnega in velikega. Vsak najde svoj smisel, zakaj naj bi bil zdrav telesno in mentalno. Šele takrat boste imeli dovolj volje, da se držite zdrave prehrane, da se dovolj gibljete in da razmišljate pozitivno tudi, če imate v življenju težave. Težave so seveda zato, da jih rešimo in da napredujemo, pa naj se zdijo še tako zelo zelo nerešljive.

Za zdravo življenje potrebujete torej zdravo prehran, ki je rastlinskega izbora. To pa zato, ker so rastline v vodi topne, razen vlaken, ki čistijo telo kot metla. Živalska hrana brez izjeme v telesi gnije in se ne prebavlja zato pusti z leti grozne posledice. Tudi rastlinska hrana, če se prehranjuje človek narobe, pusti enake posledice čeprav dosti manjše in dosti kasneje. Za zdravo življenje potrebujete tudi zdravo mero gibanja. Pretiravati ni treba, da se spotite en krat na dan za pol ure pa je zelo koristno. Za to se priporoča tek. Lahko tudi kaj drugega, vendar prej ogrejte telo in razgibajte vsega.