Zima je zelo nevaren letni čas

Zima je najbolj nevarni letni čas zato, ker se med tem letnim časom lahko zagodi največ nesreč. Ne glede na kraj ali pa lokacijo se lahko nekaj zgodi. Nesreče se lahko zgodijo zaradi vremenskih razmer, kot so dež, sneg, ali pa kombinacija obeh.

Velikokrat pozimi tudi lahko pride do izpada elektrike, vode ali pa drugih storitev, kot so internet ali pa kurjava. Nekateri kraji, ki nimajo zelo dobro urejene kanalizacije, imajo lahko težave z zmrzovanjem vode. V primeru požara ali pa druge nesreče je to nevarno, če nimamo dostopa do vode. Zima ima tudi negativne vplive na naravo in s tem lahko tudi poškoduje pridelke.

Pogosto slišimo, kako zaradi neenakomernih temperatur lahko pride do poškodovanja pridelkov. Rastline so zelo občutljive na mraz in toploto. Zato, če je na prvi dan zelo toplo, približno dvajset ali pa več stopinj in naslednji dan minus ena, to seveda ni dobro za katero koli rastlino. Tako veliko pridelovalcev izgubi pridelek, saj rastline nepopravljivo poškodujejo.

zima

Za osebe, ki skrbijo za vzdrževanje cest je zima tudi zelo nevaren čas. Velikokrat slišimo, kako je zaradi zime prišlo do zastoja na cesti. To je velikokrat zaradi tega, ker je na cesto padlo drevo, ki se je prevrnilo zaradi snega, mraza in močnega vetra. To se po navadi zgodi, ko je drevo zelo staro in se na samo drevo nabere moker sneg, ki je zelo težak. Nato se zaradi močnega vetra drevo prepogiblje in zaradi mraza sam les ni tako gibljiv kot les ob navadnih temperaturah in zaradi tega se les zlomi, odlomljen del drevesa pade na cesto.

Velikokrat ima zima tudi negativne vplive na delovanje podjetji. Ne samo zato, ker lahko povzroči izpad elektrike, ki seveda lahko zaustavi celotno proizvodnjo, ampak zato, ker delavci v nekaterih primerih nimajo dostopa do stavbe ali pa tovarne. Velikokrat podjetja, ki imajo skladišča na prostem oziroma opravljajo dejavnosti na prostem, ne morejo delovati zaradi velike količine snega. To je lahko na primer komunala ali pa celo pošta. Morda ste že opazili, kako zaradi zime pošta ne prihaja pravočasno ali pa je včasih ob določenih dnevih niti ne dobite.

To vse povzroči zima, ki jo moramo prenašati skoraj 3 mesece. Vendar pa je pomlad kmalu pred vrati in se lahko veselimo neprekinjenega delovanja ter prometa. Zimski čas je zelo dober čas za družino in prosti čas, vendar pa lahko povzroči hude težave v službi ali pa na terenu, zato bodite pozorni na vremenske napovedi in se primerno pripravite na vse dogodke.