Razni vozički za otroke

Vozički za otroke se med seboj razlikujejo po funkcionalnosti, velikosti in prilagodljivosti. Pred nakupom razmislite v kakšnem okolju živite, kako velik avto imate in po kakšnem terenu boste večinoma vozili vaš otroški voziček. Izbira vozička za otroke je odvisna tudi od življenjskega sloga posameznika. Starši ki želijo voziček uporabljati ob rekreaciji morajo biti pozorni na težo in stabilnost vozička ter da so kolesa primerna za različne podlage. Starši ki boste voziček uporabljali na morju bodite pozorni da bodo materiali odporni na morsko sol. Tisti starši ki pa ne morete dvigovati težjih stvari se raje odločite za manjši in lažji voziček. Če živite na podeželju, so bolj primerni masivni in stabilni vozički za otroke, zato da jih lahko uporabljate na makadamskih ali gozdnih poteh. Če pa živite v večjih mestih so bolj primerni lahki in vodljivi vozički za otroke s katerimi lažje vozite po pločnikih, v garažnih hišah, tesnih parkiriščih in podobno.

Vozički za otroke so razdeljeni v naslednje kategorije kot so: Športni vozički za otroke (te uporabljamo predvsem za rekreacijo), mestni vozički za otroke(namenjeni predvsem družinam ki živijo v mestu), otroški vozički s tremi kolesi (primerni za družine ki živijo v ožjih prostorih,nadstropji ali pa želijo kompakten lažje vodljiv voziček), otroški vozički s štirimi kolesi (priporočljivi za starše ki želijo stabilno in gladko vožnjo po vseh terenih), električni otroški vozički (priporočljivi za starše ki želijo biti opazni ali pa radi živijo udobno), vozički za dvojčke (primerni za starše z dvojčki).

Vozički za otroke se v cenovnem razredu delijo na štiri kategorije: od 200 do 400 evrov , od 400 do 600 evrov, od 600 do 1000 evrov in nad tisoč evri. Najbolj poznani vozički za otroke so: 4moms, ValcoBaby in Uppababy.