Kakšna pa so kaj vaša notranja vrata?

Notranja vrata so kot pika na i ter pomemben del opreme vašega doma. Dopolnjujejo oblikovalski značaj vašega pohištva ter vam ustvarijo intimnost in mir. Pri notranjih vratih imamo občutek, da zaokrožijo prostor. Pri sobah malo drugačnih dimenzij se ljudje običajno odločijo za izdelavo vrat po naročilu. Vrata lahko kombiniramo z vsemi možnimi opcijami. Po izbiri si lahko izberemo ključavnico, obstajajo tudi nadsvetlobni podboji. Za notranja vrata ni nujno potrebno izbrati standardna vrata, lahko se odločite tudi za drsna.

notranja vrata

Nekatera so narejena drsna ob steni, če pa vas tista prazna stena pri vratih potem moti, so priporočljiva drsna vrata v steni, pravimo jim tudi kasetna, saj spominjajo na kaseto ki jo vstaviš v radio. Na voljo so tudi dvokrilna vrata, ki so primerna bolj za spalnico, še posebej za garderobo, ker dajo občutek večjega prostora ko se jih odpre iz obeh strani naenkrat. Za moderne hiše, so zmeraj bolj popularna steklena vrata. Vendar je priporočljivo če se pri celih steklenih vratih odločite za manjšo nalepko v višini oči, saj se zna zgoditi da vaši gostje vrat preprosto ne vidijo in se zaletijo vanje. Kot ostalih kosov pohištva je tudi vrat na pretek za izbiro, so lesena vrata, steklena vrata, furnirana notranja vrata, moderna CPL vrata in tako naprej.

Pri kakšnih stanovanjih, ki so že tako manjša in bi radi imeli bolj odprt prostor, vendar še zmeraj rabite svojo zasebnost, pa so namesto notranjih vrat zelo priporočljive zavese. Take zavese merijo v višino od stropa do tal. Na strop se namesti železna palica po kateri zavese potem drsijo levo in desno če se odločimo za drugačna pozicijo.