Šminke so primerne za vsako priložnost

Vsaka ženska želi biti lepa in urejen makeup zagotovo pomaga. Čeprav se danes za ličenje uporablja ogromno produktov, pa je šminka še vedno eno osnovnih ličil, ki ne sme manjkati pri nobenem makeupu. Skočite po ličila na https://www.pinkpanda.hu/termekek/ruzsok, v nadaljevanju pa si preberite, kakšno šminko izbrati za različne priložnosti. Šminka namreč zaključi makeup in mu da piko na i, ne glede na to ali greste v službo ali na zabavo.

Šminke

Podton kože vpliva na izbiro šminke

Čeprav so si na videz nekatere šminke zelo podobne, pa se največkrat razlikujejo v podtonu. Namreč naša koža ima lahko hladen, topel ali nevtralen podton in v ta namen so tudi pri šminkah prisotni različni podtoni. Glede na podton naše kože, je treba izbrati šminko v enakem podtonu. Podton kože najlažje izvemo, če pogledamo žile na zapestju. Če so bolj zelene, to pomeni, da je podton kože topel, če pa so žile bolj modrikaste, pa je to znak, da imate hladen podton. Tiste, ki nimajo izrazite niti ene, niti druge barve, imajo načeloma nevtralen podton kože.

Izberite šminko, ki vam je všeč

Ko ugotovite, kakšen je podton vaše kože, se začne iskanje primerne šminke. Načeloma naj bi za dnevni makeup nosile bolj umirjene odtenke šmink, medtem, ko so za večerne priložnosti primerni tudi živi in temnejši toni. Vsekakor pa to ni pravilo, ki se ga morate vedno držati. Če se z živo barvo šminke dobro počutite podnevi, jo seveda uporabljajte tudi takrat.

Šminko pa morate prilagoditi ostalemu makeupu. Če so oči močno poudarjene, naj bodo ustnice namazane z nežnimi odtenki. Če pa so oči namazane manj opazno, pa je to priložnost, da ustnice čimbolj poudarite. Pri močno poudarjenih ustnicah poskrbite, da boste pri nanosu izjemno natančni, saj lahko že mala napaka pokvari celoten makeup. Poleg tega pa imejte šminko s seboj, da jo boste lahko ponovno nanesli, če se vam čez dan (ali večer) izbriše.