Balkonske rože vseh vrst

Vsak rad pogleda na tisti balkon, ki je poln rož. Balkonske rože dajo vsaki hiši nek poseben pečat. Nekaj o tem si lahko preberete na tej spletni strani https://www.nadlani.si/dom-in-vrt/balkonske-roze/ . Res pa, da vsak nima rad te dekoracije na balkonu ali pa nima kam dati rož, čeprav je ljubitelj balkonskih rož. Balkoni polni raznih cvetočih rož vidimo od pozne pomladi in tam do pozne jeseni. Seveda poletni meseci so tisti, ki krasijo naše balkone, okna in terase prelepe rože. Katere rože pa so primerne za naš balkon? To pa bomo probali ugotoviti v nadaljevanju.

Vsaka roža da neko posebno podobo vsakem balkonu ali terasi. Balkonske rože so posebne rože na balkonih. To ne moremo primerjati z rožami, ki jih imamo v notranjih prostorih. Zunaj poleti oziroma že v pomladnih mesecih posadimo posebne rože, to so cvetoče rože, ki krasijo naše balkone. Točno moramo vedeti koliko sonca ali sence ima naš balkon ali terasa. Vsake balkonske rože nimajo rade cel dan sonca ali sence. Zato kupujte rože v vrtnarijah, kjer točno vedo za kakšno lego je katera roža. Izbira balkonskih rož je danes že prav velika. Ko se odločamo za njih lahko imamo malo težavo, saj res ne vemo kaj dat na balkon ali teraso. Nekateri vztrajajo samo pri istih obešankah in ne gredo na druge vrste rož.

balkonske rože

 Najbolj stare vrste balkonske rože so pelargonije, ki so res še vedno nekaj posebnega. Potem so še tukaj begonije, fuksije, petunije, nageljni, vodenke in še bi lahko naštevali. To so res vrste rož, ki krasijo naše balkone, okna ali terase že vrsto let. Cvetijo različnih barv in če jih znamo lepo vzgajati, bodo res vedno cvetele. Vsako rožo moramo znati vzgajati, ker drugače iz cvetov ne bo nič. Danes pa ne krasijo naše balkone samo cvetoče rože. Tukaj najdemo že vse od sadja do zelenjave in prav tako okrasnih sončnic.